Niloya Kimdir?

Yumurcak Tv'de başlayan Niloya Çiggi filmindeki Niloya Kimdir?


 ‘Niloya’


Nehir kenarında, neşeli kuşların şarkı söylediği şirin bir kasabada yaşayan Niloya, sevgi dolu kalbiyle oluşturduğu dünyasında, samimiyet, sıcaklık, aile ve kültürel değerlerimizin hayat kaynağı olacak. Bayram, düğün, doğruluk, sabır, sorumluluk, işbirliği ve zamanı planlama gibi her gün farklı temalarla Yumurcak TV ekranlarına gelecek olan  Niloya elbette tek başına değil.

En yakın dostu Tospik, arkadaşı Mete, dedesi, abisi, annesi, babası ve babaannesi Niloya’ya eşlik edecek. Modern dünyadan kopuk olmayan, ancak şehir hayatından uzakta bir kasabada geniş ve sıcak bir ailesi var Niloya'nın. Senaryosundan seslendirmesine 30 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan Niloya, üretim sürecindeki odak grup çalışmasında çocuklar ve anne-babalardan tam puan almış. Daha yayına başlamadan dünyanın farklı ülkelerinde yapılan sunumlarda oldukça fazla ilgi görmüş.

Kaynak Lisans Şirket Müdürü Hakan Tungaç, özgün bir çalışma olan Niloya'nın yakın zamanda dünyanın farklı ülkelerindeki çocuklarla da buluşacağını söylüyor: “Bazı ülkelerle görüşmelere başlandı, yayına başlandığında bu ilginin artarak süreceğini düşünüyoruz. Dünyada içerik noktasında bir daralma olduğunu görüyoruz, sürekli benzer içeriklerde projeler üretiliyor, bir formül arayışı var. Bu nedenle projenin en başından itibaren güçlü bir içeriğe sahip olmasına özen gösterildi. İçeriğin gücü ile görsel kalite ilk dikkat çeken ve ilgi gösterilmesini sağlayan noktalar oluyor.”

Niloya'nın yapımcısı Emirhan Emre yapım süreci için, “Okulöncesi dönem, yaş grubunun dünyayı tanıdığı, kavramlar arası ilişkileri kurmaya, içinde yetiştiği kültürün değerlerini benimsemeye başladığı bir dönem. Projemizin temel niyeti, yaş grubuna uygun bir içerikle değerlerimizi aktarabilmek. Niloya’ya sadece bir çizgi film olarak bakmak eksik olur.Karakterin ve çizgi film evreninin hem gelişmeye hem de derinleşmeye uygun yapısı Niloya’nın bütüncül bir karakter olarak gelişmesine ve algılanmasına hizmet ediyor.” diyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Niloya İndir, Niloya Tüm Bölümlerini İndir